Brabantse Ajax-fan koestert passie voor vintage keepersshirts

Hoewel hij zijn wortels heeft in Brabant, is het hart van de 40-jarige Tim Verbraak al sinds zijn kindertijd verknocht aan Ajax. In de miniserie ‘De Spot’ van het programma Damsko, deelt hij zijn fascinatie voor de voetbalshirts van Ajax, met name die van de keepers uit de jaren 90. “Het gevoel van nostalgie overspoelt me elke keer als ik naar deze shirts kijk,” zegt Tim.

Van Feyenoord naar Ajax

Tim’s vader, een fervent Feyenoord-supporter, deed zijn uiterste best om zijn zoon voor de Rotterdamse club te winnen. Maar het was de sfeer van Ajax die de jonge Tim betoverde. Sindsdien is hij een trotse Ajacied en heeft hij een bijzondere voorliefde ontwikkeld voor de keepersshirts uit de jaren 90. Volgens Tim was dit de gouden periode van Ajax, niet alleen qua prestaties, maar ook qua tenues. De Umbro-shirts zijn zijn absolute favorieten. “In die tijd werd het logo er echt opgenaaid, dat maakt het zo speciaal. Tegenwoordig wordt alles gedrukt en in grote hoeveelheden geproduceerd,” legt Tim uit, terwijl hij trots zijn verzameling toont.

Een speciale plek voor Fred Grim

Er is één shirt dat een speciale plek in Tim’s collectie inneemt: dat van Fred Grim, voormalig profvoetballer bij Ajax. “Fred Grim, een echte Amsterdammer met een geweldig gevoel voor humor, heeft zich altijd neergelegd bij zijn rol als reserve en was een echte teamspeler,” legt Tim uit. Dit shirt symboliseert voor hem de ware geest van Ajax: teamwerk, nederigheid en een onwankelbare toewijding aan de club.

De miniserie ‘De Spot’ is een onderdeel van het programma Damsko, waarin bijzondere verhalen van voetbalfans worden belicht. Tim’s passie voor Ajax en zijn unieke verzameling keepersshirts is daar een prachtig voorbeeld van.

Plaats een reactie