Brand bij afvalverwerker Renewi onder controle, geen slachtoffers

Zondagavond is er brand uitgebroken bij afvalverwerkingsbedrijf Renewi, gevestigd in het Westelijk Havengebied. De brand zorgde voor een aanzienlijke rookontwikkeling, waardoor de brandweer het advies gaf om ramen en deuren te sluiten voor degenen die hinder ondervonden van de rook. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen en kon de brandweer rond 00.18 uur melden dat de brand onder controle was.

Eerste melding en reactie

De brandweer ontving de eerste melding van de brand rond 22.10 uur. Ze reageerden snel en kwamen met meerdere wagens naar de locatie van Renewi aan de Kajuitweg. Volgens een ooggetuige was er een aanzienlijke rookpluim zichtbaar, die richting Sloterdijk dreef. De directe oorzaak van de brand is nog onbekend.

Nablussen en opruimen

Gedurende de nacht werd de brandhaard met behulp van shovels uit de loods gereden om buiten verder geblust te worden. De hulpdiensten verwachtten hier nog geruime tijd mee bezig te zijn.

Herhaalde incidenten bij Renewi

Dit is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt bij Renewi. Het bedrijf heeft in het verleden meerdere brandincidenten gehad. In 2019 was er een brand waarbij de rook tot in Utrecht te zien was. Ook in 2021 en 2022 waren er aanzienlijke branden. Deze herhaalde incidenten roepen vragen op over de veiligheidsmaatregelen en -procedures bij het afvalverwerkingsbedrijf.

Plaats een reactie