Brand en explosie in Zuidoost woning: verdachte aangehouden

Een woning aan de ‘s-Gravendijkdreef in Zuidoost, die twee dagen eerder al het toneel was van een explosie, werd opnieuw getroffen door een brand. De brand, die in de late ochtenduren uitbrak, is inmiddels geblust. De omgeving van de woning blijft echter ruim afgezet. De politie heeft een verdachte aangehouden, wat suggereert dat de brand mogelijk niet spontaan is ontstaan.

Brand volgt op vechtpartij

Volgens een woordvoerder van de politie vond er vlak voor het uitbreken van de brand een vechtpartij plaats in de woning. Het is nog onduidelijk hoe de brand kort daarna ontstond. De brandweer kon niet onmiddellijk ingrijpen, omdat de vechtpartij nog gaande was toen ze arriveerden.

Zodra alle betrokkenen de woning hadden verlaten, kon de brandweer het vuur snel blussen. “Gezien de omvangrijke rookontwikkeling was dit zeker geen kleine brand”, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Verdachte aangehouden

Kort na het blussen van de brand, hield de politie een verdachte aan die door omstanders werd vastgehouden. Het is nog onduidelijk wat de rol van deze persoon bij het incident zou zijn geweest.

Eerdere explosie

De woning was eerder deze week ook al het toneel van een explosie. Op maandagavond gooide iemand een brandend voorwerp naar binnen, wat een brand veroorzaakte die snel door de brandweer onder controle werd gebracht. De explosie veroorzaakte ook barsten in het raam van de woning.

De politie onderzoekt momenteel de connectie tussen de explosie en de brand, evenals de mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachte.

Plaats een reactie