Brand in Czaar Peterbuurt veroorzaakt door wasdroger

In de Czaar Peterbuurt, aan de Eerste Leeghwaterstraat, heeft een brand gewoed in een appartement. De brandweer heeft de brand succesvol geblust. De oorzaak van de brand was een wasdroger in de badkamer van het appartement.

Alerte buurvrouw

Een oplettende buurvrouw hoorde een luide knal en zag rook opstijgen vanaf haar balkon. Ze aarzelde niet en belde direct de brandweer. Dankzij haar snelle handelen kon de brandweer snel ter plaatse zijn en de brand onder controle krijgen.

Wasdroger als brandhaard

Een woordvoerder van de brandweer bevestigde dat de brand is ontstaan in de wasdroger. “Helaas zien we dit vaker gebeuren. We adviseren mensen om altijd in de buurt te blijven als ze elektrische apparaten zoals een wasdroger gebruiken. Ook is het belangrijk om het filter regelmatig stofvrij te maken om brandgevaar te verminderen,” aldus de woordvoerder.

Bewoners ongedeerd

Tijdens de brand waren er twee bewoners in het appartement aanwezig. Hoewel ze rook hebben ingeademd, hoefden ze niet naar het ziekenhuis. Ze zijn ter plaatse door medisch personeel onderzocht en behandeld.

Deze brand benadrukt nogmaals het belang van brandveiligheid en het correct onderhouden van elektrische apparaten. Het is een herinnering voor ons allemaal om alert te blijven en preventieve maatregelen te nemen om dergelijke incidenten te voorkomen.

Plaats een reactie