Explosie op speedboot veroorzaakt brandwonden bij jongen

Een rustige middag op het water bij Lange Vonder in Noord werd plotseling verstoord door een explosie op een speedboot. Een jongen liep brandwonden op bij het incident. Hij bevond zich op dat moment samen met twee anderen op de boot.

Brandweer snel ter plaatse

Rond 17.30 uur werd de brandweer gealarmeerd over het incident. Beelden van de gebeurtenis tonen vlammen die uit de voorkant van de speedboot schieten. De drie jongens aan boord hadden geen andere keuze dan in het water te springen om aan de vlammen te ontsnappen.

Explosie kort na start

Volgens ooggetuigen vond de explosie plaats kort nadat de boot was gestart. De oorzaak van de explosie is nog onbekend en wordt momenteel onderzocht. Het is onduidelijk of er sprake was van een technisch mankement of dat er andere factoren in het spel waren.

Behandeling ter plaatse

Een woordvoerder van de brandweer meldde dat de jongen lichte brandwonden aan zijn arm had opgelopen. Ambulancepersoneel was snel ter plaatse om de jongen te behandelen. Gelukkig waren zijn verwondingen niet ernstig genoeg om naar het ziekenhuis te moeten worden vervoerd.

De andere twee jongens kwamen met de schrik vrij. Ze waren ongedeerd, maar duidelijk geschrokken door de plotselinge explosie en de daaropvolgende gebeurtenissen.

Plaats een reactie