Brian Brobbey verwelkomt concurrentie bij Ajax

De jonge Ajax-spits Brian Brobbey is niet bang voor concurrentie in de voorhoede van de Amsterdamse voetbalclub. Hij ziet het als een kans om zichzelf te verbeteren en is ervan overtuigd dat de beste speler uiteindelijk zal spelen. “Laat de concurrentie maar komen. Het is een normaal onderdeel van het spel en het maakt ons allemaal beter”, aldus Brobbey.

Trainingskamp in Augsburg

Om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen, was Brobbey de afgelopen dagen met Ajax op trainingskamp in Augsburg, Duitsland. Hij sprak met verslaggever Sammie van den Broek over zijn ervaringen en gaf aan dat de trainingen goed verlopen. “De sfeer is goed en iedereen kan het goed met elkaar vinden”, zei Brobbey.

Leermomenten tijdens de training

Hoewel de meeste aspecten van het trainingskamp positief waren, waren er ook momenten van tegenslag. Tijdens een trainingssessie vormde Brobbey een duo met middenvelder Kenneth Taylor voor het afronden op doel. “Alles ging mis. De vorige keer hadden we gewonnen, maar vandaag was gewoon niet onze dag”, gaf Brobbey toe.

De druk om te presteren

In een eerder interview met AT5 gaf Brobbey toe dat hij moeite heeft met slapen als hij niet scoort. “Ik kan het niet meteen loslaten. Ik zit er wel een dagje mee, maar dan is het ook wel weer klaar.” Het is duidelijk dat de jonge spits hoge verwachtingen van zichzelf heeft en zichzelf onder druk zet om te presteren. Maar met zijn positieve houding ten opzichte van concurrentie en zijn bereidheid om te leren van zijn fouten, lijkt Brobbey klaar voor het nieuwe seizoen.

Plaats een reactie