Vertraging in de opening van de nieuwe brouwerij in Albert Cuypstraat

De Albert Cuypstraat in Amsterdam heeft sinds 2019 een leegstaand pand waar ooit restaurant de Bazar gevestigd was. De buurtbewoners en marktlieden vragen zich af waarom de nieuwe horecazaak en brouwerij, die daar gepland zijn, nog steeds niet geopend zijn.

De mysterieuze gesloten deuren

Tim Kloppenburg, een buurtbewoner, merkt op dat de deuren van het pand al bijna twee jaar gesloten zijn. Hij vraagt zich af of de zaak ooit nog open zal gaan. De verbouwing leek een tijdje geleden al voltooid te zijn, maar er is nog steeds geen teken van leven.

De rol van de gemeente

Oscar Mercan, de eigenaar van de nieuwe brouwerij, wijst naar de gemeente als de oorzaak van de vertraging. Volgens hem heeft de gemeente twee jaar nodig gehad om de vergunning te verstrekken. Hoewel de vergunning dit voorjaar is toegekend, is deze niet van toepassing op alle aspecten van de zaak. De brouwerij, die een essentieel onderdeel is van het bedrijfsplan, is volgens het stadsdeel niet in overeenstemming met het bestemmingsplan.

De strijd om de vergunning

Mercan is gefrustreerd over de situatie en heeft meerdere gesprekken gevoerd met het stadsdeel, in het bijzijn van de Koninklijke Horeca Nederland en een advocaat. Ondanks de toezegging van de stadsdeelvoorzitter om de vergunning te verlenen, is er nog steeds geen oplossing gevonden.

De toekomst van de brouwerij

Ondanks de uitdagingen is Mercan van plan om het café-gedeelte van de zaak te openen en te beginnen met bezorging in de eerste week van augustus. Hij hoopt geleidelijk aan het restaurant en de bar te kunnen openen, mits hij voldoende personeel kan vinden.

De buurtbewoners blijven sceptisch. Tim Kloppenburg merkt op dat er al meerdere keren is aangekondigd dat de zaak zou openen, maar dat dit nog niet is gebeurd. Toch kijkt hij uit naar de opening en belooft hij direct een biertje te komen halen zodra de deuren open gaan.

Plaats een reactie