Britse e-stepfabrikant Lavoie neemt failliete VanMoof over

De in Amsterdam gevestigde producent van elektrische fietsen, VanMoof, is overgenomen door Lavoie, een Britse fabrikant van elektrische steps. Dit nieuws werd onlangs bekendgemaakt door Het Financieele Dagblad en Nu.nl.

VanMoof’s financiële problemen

VanMoof werd in juli failliet verklaard, na een periode waarin het bedrijf geen nieuwe fietsen meer verkocht. Het bedrijf bleek al jarenlang verlies te lijden en had op het moment van faillissement een schuld van 144 miljoen euro. Eerder had het Italiaans-Amerikaanse Micromobility.com interesse getoond om VanMoof over te nemen, maar dit bod werd afgewezen.

Lavoie als nieuwe eigenaar

Met Lavoie is er nu een nieuwe eigenaar gevonden. Nick Fry, de president-commissaris van moederbedrijf McLaren Applied, omschreef VanMoof in Het Financieele Dagblad als ‘een fantastisch merk’, dat volgens hem ten onder is gegaan aan kwaliteitsproblemen.

Onrust onder klanten

Het faillissement van VanMoof zorgde voor veel onrust onder de klanten. De fietsen van het bedrijf konden alleen gerepareerd worden door specifieke fietsenmakers van VanMoof, aangezien reguliere fietsenmakers niet over de benodigde onderdelen beschikten. Bovendien hadden sommige klanten een fiets besteld die ze nooit hebben ontvangen. Het is nog onduidelijk of deze klanten hun bestelde fiets alsnog zullen ontvangen.

De toekomst van VanMoof

Met de overname door Lavoie is er een nieuwe kans voor VanMoof om zich te herstellen en opnieuw een prominente speler te worden in de markt van elektrische fietsen. Het is echter nog onduidelijk hoe Lavoie van plan is om de kwaliteitsproblemen aan te pakken die volgens Fry hebben bijgedragen aan de ondergang van VanMoof.

Plaats een reactie