Carrièreswitch naar IT-sector: een succesverhaal

Recordaantal openstaande vacatures in IT

De snelle digitalisering van onze samenleving heeft geleid tot een recordaantal openstaande vacatures in de IT-sector. Meer dan de helft van de IT-beroepen kampt met structurele personeelstekorten. Om deze gaten op te vullen, kiezen steeds meer mensen voor een carrièreswitch naar de IT-sector. In deze aflevering van “SWITCH: verborgen digitalent” vertellen drie Amsterdammers waarom ze zich hebben laten omscholen tot IT-professionals. We volgen Nick, die zich na een studie bedrijfskunde heeft laten omscholen tot programmeur.

Van bedrijfskunde naar programmeren

De digitale ontwikkelingen zorgen voor een enorme vraag naar IT-professionals, wat kansen biedt voor iedereen die zich wil omscholen. Nick besloot na zijn studie bedrijfskunde en een baan die niet helemaal bij hem paste, een opleiding te volgen in de IT. Hij liet zich omscholen tot programmeur en kwam via een stage bij TomTom te werken.

Blij met de overstap

Nick is tevreden met zijn carrièreswitch, omdat hij nu veel verantwoordelijkheid krijgt in zijn werk. “Het is niet voor iedereen, maar het is aan te raden om te kijken of dit wat voor je is. Als je er een beetje feeling voor hebt, zou ik het zeker proberen,” zegt hij. Zijn succesverhaal laat zien dat een overstap naar de IT-sector zeker de moeite waard kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en een kans om bij te dragen aan de digitale toekomst.

Plaats een reactie