Chimpansees in Artis: een strijd om ruimte

De mogelijke verhuizing van de chimpansees uit Artis heeft voor veel ophef gezorgd. Esmay van Strien, een trouwe bezoeker van de dierentuin, heeft een petitie opgestart om de verhuizing tegen te gaan. Ze is ervan overtuigd dat er genoeg ruimte is voor de chimpansees in Artis en dat de dierentuin meer moeite moet doen om de dieren te behouden.

Esmay’s band met de chimpansees

Esmay heeft een speciale band met de chimpansees van Artis. Ze bezoekt de dieren meerdere keren per week en doet dit al 25 jaar lang. Het idee dat ze de dieren mogelijk moet missen, roept veel emoties bij haar op. Hoewel ze het accepteert als de dieren naar een betere plek zouden gaan, is ze het niet eens met de mogelijke nieuwe locatie. Er wordt gesuggereerd dat Artis in gesprek is met een dierentuin in India, wat volgens Esmay te ver weg is van alles en iedereen die de chimpansees kennen.

Artis’ standpunt

Artis heeft echter aangegeven dat uitbreiding van de dierentuin niet mogelijk is. Dit betekent dat er soms moeilijke keuzes gemaakt moeten worden over welke dieren in Artis kunnen blijven. Hoewel er nog geen definitieve beslissing is genomen, wordt het vertrek van de chimpansees als een realistische optie gezien. Over de mogelijke nieuwe locatie van de chimpansees doet Artis nog geen uitspraken.

De strijd om ruimte

De discussie over de mogelijke verhuizing van de chimpansees laat zien dat ruimte een belangrijk issue is in dierentuinen. Het roept vragen op over het welzijn van de dieren en de verantwoordelijkheid van dierentuinen. Esmay’s petitie toont aan dat er veel betrokkenheid is bij het lot van de chimpansees. Het is nu aan Artis om een beslissing te nemen die zowel het welzijn van de dieren als de wensen van de bezoekers in acht neemt.

Plaats een reactie