Coentunnel Asfaltwerkzaamheden Uitgesteld vanwege Regen

De geplande asfaltwerkzaamheden aan de Coentunnel, die dit weekend zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld. Rijkswaterstaat heeft aangekondigd dat de werkzaamheden opnieuw worden ingepland vanwege de verwachte regenval. Dit betekent dat het verkeer dit weekend geen hinder zal ondervinden van de geplande werkzaamheden.

Geen Verkeersbelemmeringen Dit Weekend

De vernieuwing van het asfalt rond de Coentunnel stond oorspronkelijk gepland voor dit weekend. Van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur zou er geen verkeer mogelijk zijn op de Ring A10 West naar de tunnel tussen S105 en S101. Ook de verbinding van de A5 naar A10 Noord zou gesloten zijn. Echter, door de weersvoorspellingen is dit nu uitgesteld. “Dit weekend is het rustig op de weg, er worden geen rijstroken afgesloten, dat bewaren we voor een volgende keer”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Verkeerssituatie Rond Ringweg Noord

Vorige week werd de verkeerssituatie rond de ringweg Noord door de ANWB als ‘een zooitje’ bestempeld. De werkzaamheden bij de Coentunnel veroorzaakten toen lange files op de A10 en A8 in beide richtingen.

Nieuwe Planning Nog Onbekend

Het is nog onbekend wanneer de werkzaamheden opnieuw worden ingepland. “Vorige week hebben we op zondag ook een deel van het werk niet kunnen doen vanwege het weer, tijdens het skeeleren”, vertelt de woordvoerder. “Er werd toen ook materiaal gebruikt, wat deels op waterbasis is, en dat spoelt dan weg.”

De werkzaamheden aan het asfalt omvatten twee soorten taken; op sommige plekken wordt het gehele asfalt vernieuwd, terwijl op andere plekken alleen een nieuwe laag wordt aangebracht om de levensduur te verlengen.

Plaats een reactie