Dag van de Bouw: Jongeren ontdekken bouwsector

Op 17 juni vond de jaarlijkse Dag van de Bouw plaats, waarbij bouwplaatsen in Amsterdam hun deuren openden voor het publiek. Leerlingen van verschillende MBO-scholen kregen een dag eerder al een rondleiding op het bouwterrein van De Nederlandsche Bank (DNB), georganiseerd door Bouw Woon Leef.

Kennismaking met de bouw

Bij aankomst op het terrein ontvingen de leerlingen veiligheidsschoenen, een hesje en een helm. Voor velen was dit hun eerste bezoek aan een bouwterrein. Tijdens de rondleidingen maakten de jongeren kennis met verschillende functies in de bouwsector. Innocent Ejiofor, coördinator van het Marcanti College, merkte op dat het enthousiasme van de leerlingen toenam naarmate de rondleiding vorderde.

Oriëntatie op toekomstige carrière

Stefanie Colnot, omgevingsmanager bij het renovatieproject van DNB, benadrukte het belang van vroege oriëntatie op mogelijke carrièrestappen. De leerlingen waren vooral nieuwsgierig naar de oude kluizen van de bank en stelden veel vragen over de beveiliging en de locatie van het geld en goud. Colnot legde uit dat de bouwsector geschikt is voor mensen met uiteenlopende vaardigheden en competenties, en benadrukte het belang van zowel jongens als meisjes in de sector.

Plaats een reactie