Edwin van der Sar maakt stappen in herstel na hersenbloeding

Voormalig topkeeper Edwin van der Sar is niet langer op de intensive care, zo heeft hij zelf bekendgemaakt via Twitter. Hoewel hij nog steeds in het ziekenhuis verblijft, is hij optimistisch over zijn herstel en hoopt hij volgende week naar huis te kunnen.

Herstelproces na hersenbloeding

Van der Sar, die 52 jaar oud is en voorheen de algemeen directeur van Ajax was, deelde een foto van hem en zijn vrouw Annemarie op een ziekenhuisbed. Hij schreef dat hij uitkijkt naar de volgende stap in zijn herstelproces. De oud-doelman werd anderhalf week geleden getroffen door een hersenbloeding tijdens zijn vakantie in Kroatië. Hij werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht en verbleef sindsdien op de intensive care. Later werd hij overgebracht naar een Nederlands ziekenhuis.

Steunbetuigingen en dankbaarheid

In zijn bericht op Twitter bedankte Van der Sar iedereen voor de steunbetuigingen die hij heeft ontvangen. Hij gaf aan dat deze berichten hem veel kracht geven in deze moeilijke tijd. Het is niet de eerste keer dat de familie Van der Sar te maken krijgt met een hersenbloeding. Eind 2009 werd zijn vrouw Annemarie getroffen door een soortgelijk incident.

Hoewel de weg naar volledig herstel nog lang kan zijn, is de positieve update van Van der Sar een bemoedigend teken. Fans en collega’s over de hele wereld blijven hun steun betuigen en hopen op een spoedig en volledig herstel voor de voormalige topkeeper.

Plaats een reactie