Elektriciteitskastjes veroorzaken verwarring in stadscentrum

De recente plaatsing van twee grote elektriciteitskasten op de stoep van de brug tussen Binnenkant en Oude Waal in het centrum heeft voor enige opschudding gezorgd onder de bewoners. De kasten, die onmogelijk te negeren zijn voor voetgangers die de Buiten Bantammerstraat bewandelen, hebben een golf van reacties teweeggebracht, variërend van verbazing tot bezorgdheid.

Onhandige plaatsing

De komst van de elektriciteitskasten heeft veel vragen opgeroepen bij de bewoners. “Ik was wel een beetje verbaasd toen ik het zag, het is best onhandig voor de mensen die hier overheen moeten”, vertelde een van de bewoners. Terwijl sommigen de humor inzien van de ongebruikelijke plaatsing, zijn anderen bezorgd over de mogelijke problemen die het kan veroorzaken. “Voor mensen die minder mobiel zijn, voor gehandicapten, is dit echt een obstakel”, merkte een andere bewoner op.

Renovatie kademuur

De reden voor de plaatsing van de kasten is de geplande renovatie van een deel van de kademuur vanaf november dit jaar. De renovatie vereist dat de kabels en leidingen van zes woonboten worden verwijderd. Het stadsdeel Centrum heeft aangegeven dat de elektriciteitskasten zijn geplaatst om ervoor te zorgen dat de woonboten tijdens de renovatie van stroom worden voorzien.

Waarom op de stoep?

De vraag waarom de elektriciteitskasten precies op de stoep zijn geplaatst, is ook beantwoord door het stadsdeel. De kade moet vrij blijven voor de renovatiewerkzaamheden, vandaar de keuze voor de stoep. Vanaf november, wanneer het gebied een bouwterrein wordt, zouden de kasten geen probleem meer moeten vormen, aangezien voetgangers dan niet meer door het gebied kunnen lopen.

Tijdelijke situatie

Hoewel de elektriciteitskasten voorlopig een opvallend kenmerk van de straat zullen zijn, is de situatie tijdelijk. De kasten zullen naar verwachting tot het einde van de renovatie in mei 2024 blijven staan. Hoewel dit voor sommige bewoners misschien een lange tijd lijkt, is het een noodzakelijke stap om de renovatie van de kademuur mogelijk te maken en tegelijkertijd de woonboten van stroom te voorzien.

Plaats een reactie