Feestelijke jubileumviering van 50 jaar Ruigoord tijdens Landjuweel

De kunstenaarskolonie Ruigoord viert dit weekend een bijzondere mijlpaal tijdens het Landjuweel festival. Het is namelijk 50 jaar geleden dat deze unieke culturele vrijplaats ontstond. Bovendien werd eerder dit jaar bekend dat Ruigoord nog minstens 25 jaar mag blijven bestaan, wat de feestvreugde alleen maar vergroot.

De magie van Ruigoord

Bezoekers van het festival ervaren een gevoel van vrijheid en blijdschap. Een van hen beschrijft het als ‘dansen zonder na te denken’. “Ik voel me zo blij en vrij hier, ik kan het niet onder woorden brengen,” zegt hij. Deze gevoelens van vrijheid en inspiratie zijn een gemeenschappelijk thema onder de bezoekers. “Ik denk dat Ruigoord mensen inspireert om deze vrijheid ook in hun dagelijks leven na te streven,” voegt een andere bezoeker toe.

Een blik op de roerige geschiedenis van Ruigoord

Ruigoord heeft in de afgelopen 50 jaar een bewogen geschiedenis gekend. De kunstenaarskolonie is uitgegroeid tot een belangrijke culturele vrijplaats, waar kunstenaars en creatievelingen samenkomen om te creëren, te delen en te inspireren. Ondanks de vele uitdagingen en obstakels die Ruigoord in de loop der jaren heeft moeten overwinnen, blijft de gemeenschap standvastig in haar streven naar artistieke vrijheid en zelfexpressie.

Deze jubileumeditie van het Landjuweel festival is dan ook een viering van de veerkracht en creativiteit van Ruigoord. Het is een eerbetoon aan de kunstenaars, dromers en vrijdenkers die deze plek tot leven hebben gebracht en blijven doen. En met de zekerheid van nog minstens 25 jaar voortbestaan, kijkt Ruigoord vol vertrouwen en optimisme naar de toekomst.

Plaats een reactie