Frans Timmermans stelt zich kandidaat voor PvdA/GroenLinks-lijsttrekkerschap

Frans Timmermans, de huidige Eurocommissaris, heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de nieuwe combinatie van PvdA en GroenLinks bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Dit nieuws is naar buiten gebracht door De Volkskrant. Marjolein Moorman, die momenteel de functie van wethouder van onderwijs en armoede in Amsterdam bekleedt, heeft haar steun uitgesproken voor de kandidatuur van Timmermans. Het is nog onduidelijk of Moorman zichzelf ook kandidaat zal stellen voor de lijst, aangezien ze nog niet heeft gereageerd op het nieuws.

Gezamenlijke voorkeurskandidaat

In de tweede helft van augustus zullen de besturen van PvdA en GroenLinks een gezamenlijke voorkeurskandidaat voor het lijsttrekkerschap presenteren. Timmermans, die 62 jaar oud is, is vanuit beide partijen aangemoedigd om zich kandidaat te stellen. Hierdoor is de kans groot dat hij de uiteindelijke keuze zal zijn. In september zullen de partijen tijdens een extra partijcongres de keuze voor de lijsttrekker officieel goedkeuren.

Marjolein Moorman

De naam van Marjolein Moorman is de afgelopen periode regelmatig genoemd als mogelijke lijsttrekker voor de combinatie van PvdA en GroenLinks. Moorman, die als wethouder in Amsterdam verantwoordelijk is voor onderwijs en armoede, had eerder aangegeven deze zomer serieus na te denken over een mogelijke stap naar Den Haag. Echter, met haar steun voor de kandidatuur van Timmermans lijkt het erop dat ze voorlopig niet van plan is om naar Den Haag te vertrekken.

Plaats een reactie