Avontuurlijke Klompenwandelaar Moet Vierdaagse Vroegtijdig Staken

Maarten Herzberger, een man met een missie, had zich voorgenomen om de Nijmeegse Vierdaagse te voltooien op zijn traditionele houten klompen. Zijn doel was om geld in te zamelen voor zijn kinderboerderij in het Westerpark. Helaas werd zijn avontuurlijke onderneming vroegtijdig afgebroken, niet door voetblaren, maar door een knieontsteking. “Ik ben er echt kapot van,” zegt Maarten.

Emotionele Tegenslag

Maarten zit thuis met een gezwollen, verbonden knie, terwijl hij eigenlijk in Nijmegen had moeten zijn. “Ik begrijp nu hoe topsporters zich voelen als ze geblesseerd raken,” zegt hij. De pijn begon al op de eerste dag van de Vierdaagse, ondanks een sterke start. Een oude blessure, opgelopen toen hij 35 jaar geleden een trap van een giraffe kreeg, speelde op en dwong hem om te stoppen.

De Inzamelingsactie

“Het is echt moeilijk om aan de donateurs te moeten vertellen dat ik het niet heb kunnen voltooien,” zegt Maarten. Hij had de 200 kilometer gepland om zijn kinderboerderij te redden, die dringend onderhoud nodig heeft. Ondanks dat hij zijn doel van 50.000 euro nog niet heeft bereikt, is hij dankbaar voor de 5000 euro die tot nu toe is opgehaald. Hij is vastbesloten om volgend jaar opnieuw een poging te wagen.

Een Nieuwe Vriendschap

Tijdens de Vierdaagse ontmoette Maarten Johan, een Fries die ook op klompen loopt. Er ontstond een vriendschap tussen de twee, ondanks dat Johan sneller liep. “Hij wachtte steeds op me,” zegt Maarten. Ze hebben afgesproken om volgend jaar samen de Vierdaagse te lopen.

Maarten moedigt Johan nu aan via Whatsapp, aangezien Johan ook met blaren kampt. Op de vraag of hij morgen bij de finish op Johan zal wachten, antwoordt Maarten vastberaden: “Ja, natuurlijk, wat dacht je dan!”

Plaats een reactie