Grote brand teistert potgrondleverancier in Westelijk Havengebied

In de vroege ochtenduren van vandaag is er een grote brand uitgebroken bij een bedrijf aan de Ankerweg in het Westelijk Havengebied. Het bedrijf, een leverancier van potgrondmengsels en grondstoffen, werd getroffen door een brand die een enorme rookwolk veroorzaakte die van ver te zien was.

Massale inzet van brandweer

De brandweer werd gealarmeerd rond 5.00 uur in de ochtend. Binnen tien minuten na de eerste melding werd de situatie geëscaleerd naar ‘grote brand’ en nog eens tien minuten later naar ‘zeer grote brand’. Brandweerlieden van verschillende kazernes in en rond de stad werden opgeroepen om de brand te bestrijden. De massale inzet van de brandweer benadrukt de ernst van de situatie.

Medische ondersteuning ter plaatse

Naast de brandweer waren er ook twee ambulances ter plaatse. Hoewel er nog geen meldingen zijn van gewonden, is de medische ondersteuning een standaardprocedure bij dergelijke grote branden om eventuele slachtoffers snel te kunnen helpen.

De oorzaak van de brand

Op dit moment is de oorzaak van de brand nog onbekend. Brandweerlieden zijn nog steeds bezig met het blussen van de brand en het onderzoek naar de oorzaak zal pas beginnen nadat de brand volledig onder controle is. Het is ook nog onduidelijk hoeveel schade het bedrijf heeft opgelopen door de brand.

Deze brand bij de potgrondleverancier is een herinnering aan het belang van brandveiligheidsmaatregelen in industriële omgevingen. Het is essentieel dat bedrijven regelmatig hun brandveiligheidsprocedures herzien en bijwerken om dergelijke incidenten te voorkomen.

Plaats een reactie