Nachtelijke explosie veroorzaakt chaos in Herenstraat

In de vroege uren van de ochtend werd de rust in de Herenstraat, een zijstraat van de Herengracht, ruw verstoord door een explosie. De schade aan het getroffen pand is aanzienlijk en de straat lag bezaaid met glasscherven.

Alarmdiensten snel ter plaatse

Rond 3.20 uur werden de brandweer en politie gealarmeerd over de explosie. Bij aankomst troffen ze een chaotisch tafereel aan: meerdere ramen van het pand waren gesprongen en de straat was bedekt met glas. De hulpdiensten gingen onmiddellijk aan de slag om de situatie onder controle te krijgen.

Veiligheidssituatie beoordeeld

Gezien de aard van het incident werd ook een ambulance opgeroepen. Een agent van het Team Explosieven Veiligheid (TEV) werd ingeschakeld om de veiligheidssituatie te beoordelen. Gelukkig bleek de situatie veilig genoeg dat de Explosieven Opruimingsdienst van defensie (EOD) niet hoefde te worden ingeschakeld.

Lichte verwondingen voor buurtbewoner

Volgens omstanders raakte een buurtbewoner lichtgewond aan zijn voet door op de glasscherven te stappen. De politie heeft de straat afgezet en was volgens een andere buurtbewoner rond 6.30 uur nog steeds bezig met het onderzoek. De oorzaak van de explosie is nog onbekend en wordt verder onderzocht.

Deze gebeurtenis heeft de buurtbewoners flink opgeschrikt en de schade aan het pand is aanzienlijk. Het is een herinnering aan het belang van veiligheid en waakzaamheid, zelfs in de rustige straten van onze stad.

Plaats een reactie