Iconisch Restaurant Le Garage in Amsterdam Failliet

Le Garage, een bekend restaurant in Amsterdam Zuid, is failliet verklaard. Het restaurant, dat in 1990 zijn deuren opende onder leiding van de inmiddels overleden chef-kok en televisiepersoonlijkheid Joop Braakhekke, heeft zijn activiteiten gestaakt. Hoewel de website van het restaurant aangeeft dat het tijdelijk gesloten is vanwege de vakantieperiode, bevestigt het faillissementsregister dat het faillissement recentelijk is uitgesproken.

Oorzaak Faillissement Onbekend

De precieze redenen voor het faillissement van Le Garage zijn nog niet bekend. Curator Karien van Boekel heeft aangegeven dat er momenteel nog onderzoek wordt gedaan naar de oorzaken. “Het is standaard dat een curator in de eerste dagen na een faillissement nog geen uitspraken kan doen. We zijn nog bezig met het achterhalen van de oorzaken, maar we onderzoeken ook de mogelijkheden voor een doorstart,” aldus Van Boekel.

Impact van Coronasteun op Horeca

De faillissementsverklaring komt in een tijd waarin veel horecaondernemers worstelen met de financiële gevolgen van de coronapandemie. Belangenvereniging MKB Amsterdam en Koninklijke Horeca Nederland hebben onlangs aangegeven dat meerdere ondernemers in de problemen komen omdat ze de ontvangen coronasteun nu moeten terugbetalen. Of dit ook een rol heeft gespeeld bij het faillissement van Le Garage, is nog niet bekend.

Le Garage: Een Stukje Amsterdamse Geschiedenis

Le Garage was meer dan alleen een restaurant; het was een stukje Amsterdamse geschiedenis. Joop Braakhekke, die het restaurant oprichtte, was een geliefde figuur in de stad en daarbuiten. Hij overleed in december 2016 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Door de jaren heen was Le Garage vaak in het nieuws, onder andere in 2020 toen het restaurant vanwege de coronamaatregelen overging op het aanbieden van afhaalmaaltijden.

Het faillissement van Le Garage markeert het einde van een tijdperk en laat een leegte achter in het culinaire landschap van Amsterdam. Het is te hopen dat er een manier gevonden kan worden om de erfenis van Joop Braakhekke en zijn geliefde restaurant voort te zetten.

Plaats een reactie