Josip Sutalo leidt Ajax in uitduel tegen Fortuna Sittard

De nieuwste aanwinst van Ajax, Josip Sutalo, zal vandaag zijn basisdebuut maken als aanvoerder in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De verdediger, die onlangs voor een bedrag van 20 miljoen euro naar de Amsterdamse club verhuisde, zal de leiding nemen in het uitduel.

Steven Bergwijn en Owen Wijndal afwezig

Steven Bergwijn, die eerder deze zomer tot aanvoerder werd benoemd, zal vandaag niet aanwezig zijn vanwege een blessure. Ook Owen Wijndal, die donderdag nog in de basis stond in de verloren wedstrijd tegen Ludogorets, zal niet op het wedstrijdformulier verschijnen.

Wissels op de bank

Jakov Medic en Kenneth Taylor, die ook deel uitmaakten van de basisopstelling in de wedstrijd tegen Ludogorets, zullen vandaag op de bank plaatsnemen. Dit geldt ook voor Chuba Akpom, een andere speler die deze zomer voor een aanzienlijk bedrag naar Ajax is overgestapt.

Nieuwe gezichten in de basis

Er zijn echter ook nieuwe gezichten in de basisopstelling van Ajax. Georges Mikautadze en Gaston Avilla zullen vandaag ook hun debuut maken. Daarnaast is er een plek gereserveerd voor Kristian Hlynsson. De IJslander, die sinds 2020 deel uitmaakt van de Ajax-jeugd, heeft al eerder dit seizoen een invalbeurt gemaakt in de wedstrijd tegen Excelsior.

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Ajax begint om 14.30 uur. Het belooft een spannende wedstrijd te worden met veel nieuwe gezichten op het veld.

Plaats een reactie