KNMI waarschuwt Noord-Holland voor zware windstoten

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft een waarschuwing uitgegeven voor de provincie Noord-Holland. De weerdienst heeft code geel afgekondigd vanwege de verwachte zware windstoten die snelheden kunnen bereiken tot 75 kilometer per uur.

Potentieel gevaar voor verkeer

Volgens het KNMI kan het verkeer aanzienlijke hinder ondervinden van deze weersomstandigheden. De sterke wind kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg, vooral voor hoge voertuigen en tweewielers. Het is daarom raadzaam om de weersvoorspellingen en verkeersinformatie nauwlettend in de gaten te houden en indien mogelijk de reis uit te stellen.

Verwachte afname van de wind

De verwachting is dat de windkracht in de loop van de ochtend zal afnemen. Rond 8.00 uur zou de wind moeten gaan liggen, waardoor de situatie op de wegen weer veiliger wordt. Echter, het KNMI adviseert om tot die tijd extra voorzichtig te zijn en de weersomstandigheden goed in de gaten te houden.

Wat betekent code geel?

Code geel is een van de vier weercodes die het KNMI kan afgeven. Het is een waarschuwing voor mogelijk gevaarlijk weer. Hoewel de situatie niet levensbedreigend is, kunnen de weersomstandigheden wel voor overlast of schade zorgen. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste weersvoorspellingen en indien nodig maatregelen te nemen.

Plaats een reactie