Kwaku Festival viert diversiteit met Roze Zondag

Het jaarlijkse Kwaku Festival, een viering van multiculturele diversiteit en levendigheid, is weer in volle gang. Net als in de voorgaande twee jaren, is er een speciale dag gereserveerd voor de LGBTQ+-gemeenschap: de Roze Zondag.

Roze Zondag: Een dag van extravagantie en inclusiviteit

Roze Zondag is een van de meest flamboyante dagen van het Kwaku Festival. Elk jaar trekt deze dag ongeveer 20.000 bezoekers, waaronder homo’s, lesbiennes, transgenders en hetero’s. De sfeer is altijd feestelijk en inclusief, zoals een enthousiaste bezoeker met een versierde ananas in zijn hand opmerkte: “Het is geweldig. Kijk maar om je heen.” Een andere bezoeker voegde eraan toe: “Het voelt als één grote familie.”

Een dag vol activiteiten

Roze Zondag is niet alleen een dag van viering, maar ook een dag vol activiteiten. Bezoekers kunnen dansen bij de Overkant, deelnemen aan het Mini Ball in de Popeia-tent, of genieten van live muziek bij de Waterkant. Voor de jongere bezoekers is er een Kinderdorp met tafelvoetbal en andere spelletjes. En natuurlijk is er overal op het festivalterrein heerlijk eten te vinden, met kraampjes die gerechten uit verschillende culturen serveren.

Met de Roze Zondag blijft het Kwaku Festival een belangrijk platform voor diversiteit en inclusiviteit, waar iedereen welkom is om te komen en te genieten van de levendige sfeer en het diverse programma.

Plaats een reactie