Lawaaiprotest in Kattenburg tegen verkeersknips

Bewoners van de Amsterdamse wijk Kattenburg voeren momenteel een lawaaiprotest in de Kattenburgerstraat. Ze zijn tegen de verkeersknips die de gemeente anderhalve week geleden instelde, omdat deze knips zorgen voor een vrijwel continue file in hun straat.

Blokkade en spandoeken

De Kattenburgers blokkeren de straat, waardoor verkeer niet langs de demonstranten heen kan. Een brandweerwagen die met spoed onderweg was, werd nog doorgelaten. Op een van de spandoeken staat de tekst: ‘Kattenburg, onze woonwijk, niet jullie afvoerput!!!’. De bewoners maken zich zorgen over hun gezondheid en de veiligheid. “Het loopt echt uit de hand. Het is gevaarlijk, er gebeuren ongelukken, er staat een bijna constante file”, zegt een van de deelnemers van het protest.

Begrip van wethouder

Deze bewoner zegt niet tegen proeven te zijn om de stad autoluwer te maken. “Maar deze proef loopt uit de hand.” Een ander voegt toe: “Ze moeten stoppen met die handel. Dat wij niet opgezadeld worden met al die auto’s.” Wethouder Van der Horst (Verkeer) is ook aanwezig en heeft met een aantal bewoners gesproken. “Ze zeggen eigenlijk, we zijn ook voor een autoluwe stad, maar ook in onze straat alstublieft. Dat snap ik.”

Bus 43 omgeleid

Gisteren bleek ook dat het GVB vanwege de files bus 43 niet meer door de straat laat rijden. Het protest duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Plaats een reactie