Micromobility.com overweegt overname failliet VanMoof

Het Italiaans-Amerikaanse bedrijf Micromobility.com heeft aangegeven interesse te hebben in de overname van de failliete fietsfabrikant VanMoof. Volgens het bedrijf heeft VanMoof een sterke merkreputatie die aantrekkelijk is voor hun toekomstplannen.

Eerste stappen naar overname

Er is reeds een niet-bindend bod uitgebracht door Micromobility.com, dat naar verluidt positief is ontvangen. Het bedrijf is momenteel bezig met het voorbereiden van een definitief bod. Hoewel er nog geen details zijn vrijgegeven over de hoogte van het bod, is het duidelijk dat Micromobility.com serieus is over de mogelijke overname.

Belangrijke stap in micromobiliteitsmarkt

De CEO van Micromobility.com heeft aangegeven dat deze mogelijke overname een belangrijke stap is in hun streven om de micromobiliteitsmarkt te domineren en de toekomst van duurzaam stadsvervoer vorm te geven. Het bedrijf ziet de sterke merkreputatie van VanMoof als een waardevolle aanvulling op hun huidige portfolio.

VanMoof’s faillissement

VanMoof, een Amsterdamse fabrikant van elektrische fietsen, werd op 18 juli failliet verklaard. Een week eerder werd al bekend dat het bedrijf al jaren geen winst meer maakte en de verkoop van nieuwe fietsen was al geruime tijd gestopt. Ondanks deze tegenslagen, blijft het merk aantrekkelijk voor potentiële kopers vanwege zijn sterke reputatie en kwaliteitsproducten.

Volgende stappen

Micromobility.com heeft aangegeven dat ze meer informatie zullen vrijgeven zodra er verdere ontwikkelingen zijn in het overnameproces. Het is duidelijk dat het bedrijf serieus is over hun plannen en dat ze geloven in de potentie van VanMoof om hun positie in de micromobiliteitsmarkt te versterken.

Plaats een reactie