Mohamed Daramy verruilt Ajax voor Stade de Reims

De jonge Deense voetballer Mohamed Daramy (21) heeft een verrassende carrièremove gemaakt door Ajax te verlaten voor het Franse Stade de Reims. Ondanks dat hij nog een contract had bij de Amsterdamse club tot de zomer van 2026, heeft Ajax besloten de aanvaller te verkopen. De overgangssom bedraagt 12 miljoen euro, maar kan door variabelen nog oplopen tot 17,5 miljoen euro.

Van Ajax naar Stade de Reims

Ajax bevestigde de transfer van Daramy naar Stade de Reims. De Deense international maakte zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax op 11 september 2021 tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle, die met 0-2 werd gewonnen. In totaal speelde Daramy zestien officiële wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax, waarin hij drie keer het net wist te vinden.

Terugblik op Daramy’s tijd bij Ajax

Daramy werd in augustus vorig jaar uitgeleend aan zijn voormalige club FC Kopenhagen. Ajax had de aanvaller in 2021 overgenomen van deze Deense club voor een bedrag van 12 miljoen euro. Ondanks zijn relatief korte tijd bij Ajax, heeft Daramy indruk gemaakt met zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid.

Wat de toekomst brengt

Met zijn overstap naar Stade de Reims hoopt Daramy zijn carrière een nieuwe impuls te geven. De Franse club staat bekend om zijn sterke jeugdopleiding en het vermogen om jong talent te ontwikkelen. Het is een spannende nieuwe stap voor de jonge Deen, die ongetwijfeld hoopt zijn voetbalvaardigheden verder te verbeteren en zijn naam op het internationale voetbaltoneel te vestigen.

Plaats een reactie