Motorongeval veroorzaakt tijdelijke afsluiting A10

Een ernstig motorongeval heeft gisteravond voor een tijdelijke afsluiting van de A10 bij knooppunt Amstel en Amsterdam-Overamstel gezorgd. De motorrijder is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hoewel de weg rond 19.00 uur weer werd opengesteld voor verkeer, bleven de verkeersopstoppingen nog enige tijd aanhouden.

Details van het ongeval

Het ongeval vond plaats rond 18.15 uur nabij de afrit Overamstel/Duivendrecht. Volgens de eerste bevindingen van de politie lijkt het te gaan om een eenzijdig ongeval. De exacte toedracht van het ongeval is echter nog niet bekend, aangezien de politie nog in afwachting is van een gesprek met het slachtoffer. Een woordvoerder van de politie gaf aan dat het slachtoffer nog niet in staat is geweest om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Verkeersimpact

Als gevolg van het ongeval was de ringweg van Amsterdam tijdelijk afgesloten voor verkeer. Ook de bovenliggende s111 was niet toegankelijk. Hoewel de politie de A10 rond 19.00 uur weer vrijgaf, bleef de verkeersdrukte nog enige tijd aanhouden. Automobilisten werden geadviseerd om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en indien mogelijk hun reis uit te stellen of een alternatieve route te kiezen.

De politie doet nog verder onderzoek naar de exacte omstandigheden van het ongeval. Het is nog onduidelijk hoe het nu met de motorrijder gaat en of er eventueel andere betrokkenen zijn. Meer informatie wordt verwacht zodra het slachtoffer in staat is om met de politie te spreken.

Plaats een reactie