Stad in de greep van aanhoudende explosiegolf

In de vroege ochtenduren van vandaag werd de rust in de straat Bankwerkerij in Noord ruw verstoord door een explosie. De voordeur van een woning werd volledig weggeblazen, een ruit sneuvelde en de gevel liep schade op. Hoewel de bewoners thuis waren op het moment van de explosie, zijn er geen gewonden gevallen. De buurt is geschokt en onrustig, aangezien dit niet de eerste keer is dat er een explosie plaatsvindt in hun straat.

Herhaling van zetten

Opvallend genoeg is dit niet de eerste keer dat deze specifieke locatie het toneel is van een explosie. Op 13 april 2022 was er ook al een explosie op dezelfde plek. De herhaling van dit soort incidenten zorgt voor een toenemend gevoel van onveiligheid onder de buurtbewoners. “Het komt nu wel heel dichtbij”, aldus een geschrokken buurman.

Explosiegolf houdt aan

De stad wordt de laatste tijd geteisterd door een golf van explosies. Volgens het archief van AT5 zijn er dit jaar al minstens 100 berichten gepubliceerd met het woord ‘explosie’ in de kop. Nog maar afgelopen dinsdagnacht werd er een deur uit een woning op IJburg weggeblazen. De frequentie van deze incidenten zorgt ervoor dat de stad en haar inwoners in een constante staat van alertheid verkeren.

Politie vraagt om versterking

In juli van dit jaar was het aantal explosies in de stad al hoger dan het totaal van vorig jaar, dat op 99 stond. De politie gaf toen al aan te verwachten dat dit aantal tegen het einde van het jaar zou verdubbelen. Gezien de huidige trend en het hoge aantal incidenten, heeft de politie het Rijk om tweehonderd extra politiemensen gevraagd om de explosiegolf te bestrijden. Het is duidelijk dat er dringend actie nodig is om de veiligheid in de stad te herstellen.

Plaats een reactie