Brand op bedrijventerrein Sloterdijk vernietigt vijf voertuigen

Op een bedrijventerrein in de Poortlandstraat nabij Sloterdijk heeft een hevige brand woensdagavond vijf voertuigen verwoest of ernstig beschadigd. De brand begon in één van de voertuigen en verspreidde zich razendsnel naar de andere auto’s.

Snelle verspreiding van de vlammen

De brand ontstond in de late avonduren en greep snel om zich heen. De vlammen sloegen over van het ene voertuig naar het andere, waardoor vijf voertuigen uiteindelijk verloren gingen of zwaar beschadigd raakten. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de voertuigen volledig uitbrandden of ernstige schade opliepen.

Schade aan bedrijfspand

Niet alleen de voertuigen liepen schade op. Ook het bedrijfspand waar de auto’s geparkeerd stonden, werd getroffen. De gevel van het pand raakte beschadigd door de hitte en de vlammen. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade aan het pand precies is en of het bedrijf de werkzaamheden kan voortzetten.

Oorzaak van de brand

De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend. Brandweer en politie zijn een onderzoek gestart om te achterhalen hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Er wordt onder andere gekeken naar mogelijke technische mankementen aan de voertuigen, maar ook brandstichting wordt niet uitgesloten. Totdat er meer duidelijkheid is, blijft de oorzaak van de brand een raadsel.

De brand op het bedrijventerrein bij Sloterdijk heeft voor een flinke ravage gezorgd. Het is een harde klap voor het getroffen bedrijf, dat nu met een flinke schadepost zit. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand zal hopelijk meer duidelijkheid bieden over hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Plaats een reactie