Steijn verwelkomt Van Hooijdonk’s rectificatie na beschuldigingen

Maurice Steijn, de trainer van Ajax, heeft met opluchting gereageerd op de rectificatie van Pierre van Hooijdonk. De voormalige voetballer had Steijn eerder beschuldigd van betrokkenheid bij onfrisse praktijken tijdens zijn tijd bij NAC Breda. Steijn stelt dat deze beschuldigingen niet alleen hem, maar ook zijn familie hebben geschaad.

De beschuldigingen

“Ik werd afgelopen zondagavond, tijdens een uitzending van Studio Voetbal, onterecht beschuldigd door de heer Van Hooijdonk”, aldus Steijn. “Zijn ongepaste gedrag heeft niet alleen mij, maar ook mijn familie beschadigd. De rectificatie die de heer Van Hooijdonk heeft gemaakt, is dan ook volledig op zijn plaats.”

De rectificatie

Van Hooijdonk was vorige week zondag te gast bij het NOS-programma Studio Voetbal. Daar beweerde hij dat Steijn tijdens zijn periode bij NAC Breda betrokken was bij dubieuze deals met bevriende zaakwaarnemers. Steijn was niet blij met deze uitspraken en eiste een rectificatie voor woensdagmiddag, anders zou hij een kort geding aanspannen.

Van Hooijdonk liet de deadline verstrijken, waarna Steijn aankondigde naar de rechter te stappen. Enkele uren later kwam Van Hooijdonk echter met een verontschuldiging. “Ik heb die opmerking in het heetst van de strijd gemaakt, tijdens een discussie met andere gasten. Ik heb geen bewijs voor mijn bewering en had die daarom niet moeten maken. Ik trek hierbij mijn woorden over Maurice in en bied hem mijn excuses aan. Zodra de rust is teruggekeerd, zal ik contact opnemen met Maurice om onze kwestie uit te praten.” Steijn besloot vervolgens af te zien van het kort geding.

Steun

Nu de rust is teruggekeerd, wil Steijn in een eenmalige schriftelijke reactie iedereen bedanken voor de steun die hij heeft ontvangen. Hij uitte speciale dank aan Ajax, naast zijn familie en vrienden, voor hun steun tijdens deze moeilijke periode.

Plaats een reactie