Studenten op Uilenstede Campus winnen 25.000 euro elk

Vier studenten op de Uilenstede Campus in Amsterdam hebben een onverwachte financiële meevaller gehad. Ze hebben elk 25.000 euro gewonnen in de Postcode Loterij. De bekende presentator Gaston Starreveld was aanwezig om de cheques persoonlijk te overhandigen. De studenten waren verrast en blij, maar ook een beetje overweldigd door de plotselinge rijkdom.

Van pasta-pesto naar premium pils

De studenten, die voorheen bekend stonden om hun pasta-pesto feestjes en huismerk bier, kunnen nu hun feestjes naar een hoger niveau tillen. “Studieschuld afbetalen is een zorg voor later, eerst geven we een feestje”, was de algemene reactie onder de winnaars.

Gaston Starreveld, de altijd enthousiaste presentator, leidde ons rond op de campus en introduceerde ons bij de gelukkige studenten. De reacties varieerden van geschokt tot ongelovig. “Dit is echt mokerveel geld…”, was een van de reacties.

Wat doen de studenten met hun prijzengeld?

Isabelle, een geneeskunde student, was blij met de onverwachte financiële boost. Ze is van plan om coschappen te gaan lopen, wat niet veel betaalt. Ze was bijna haar abonnement op de loterij opgezegd, maar is nu blij dat ze dat niet heeft gedaan.

Laura, een andere winnaar, had gemengde gevoelens. Ze had gehoopt een fiets te winnen en was niet voorbereid op de aandacht die de grote prijs met zich meebracht. Toch was ze blij met het geld, ook al had ze nog geen idee wat ze ermee zou doen. Ze was in ieder geval niet van plan om haar studieschuld af te betalen. “Dat kan ook niet, want het geldbedrag is nog niet eens de helft… En het zijn zorgen voor later.”

Wat de studenten wel van plan zijn, is het organiseren van een groot feest. Met premium pils in plaats van huismerk bier en zonder de beruchte hoofdpijn-wijn. Het lijkt erop dat de studenten op Uilenstede Campus voorlopig nog wel even in de feeststemming zullen blijven.

Plaats een reactie