Twee tieners gearresteerd in verband met dodelijk incident in Noord

In een schokkende ontwikkeling heeft de politie twee jongens van 13 en 15 jaar oud aangehouden in verband met de tragische dood van een 42-jarige man in Noord. Het slachtoffer werd eind augustus zwaargewond aangetroffen op het NDSM-plein, met een stoeptegel op zijn hoofd. Hij was niet aanspreekbaar toen hij werd gevonden en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hij laat vier jonge kinderen achter.

Snelle actie van de politie

Na de ontdekking van het slachtoffer, hebben agenten ter plaatse onmiddellijk reanimatiepogingen ondernomen voordat hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. De politie deed een oproep aan het publiek om informatie te delen als ze iets hadden gezien dat verband hield met het incident. Deze oproep leidde al snel tot het identificeren van twee verdachten, zoals vermeld in een politiepersbericht.

Verdachten gelinkt aan andere geweldsincidenten

De twee jonge verdachten worden ook in verband gebracht met andere gewelddadige incidenten die deze zomer in Noord hebben plaatsgevonden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere straatroven. Daarnaast zouden ze ook betrokken zijn bij de diefstal en vernietiging van een regenboogvlag op de Bongerdkade. De vlag werd gestolen, verbrand en vervolgens in een container gegooid.

Verdachten blijven in hechtenis

De verdachten werden op maandag gearresteerd en zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze zullen minimaal twee weken in hechtenis blijven. Dit tragische incident heeft de gemeenschap geschokt en de politie blijft oproepen tot getuigen om zich te melden als ze meer informatie hebben over deze of andere gerelateerde incidenten.

Plaats een reactie