Van den Boomen en Steijn ontevreden over Ajax’s prestatie tegen Fortuna Sittard

Branco van den Boomen en zijn trainer Maurice Steijn hebben hun teleurstelling geuit over de prestatie van Ajax in hun recente wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel, een resultaat dat beide mannen als onbevredigend beschouwden.

Onervaren spelers en een gebrek aan teamcohesie

Volgens Steijn was het duidelijk dat het team nog niet goed op elkaar was ingespeeld. Hij wees op het feit dat vier basisspelers hun debuut moesten maken als een teken van de problemen waarmee het team te maken had. “Je kunt zien dat veel spelers nog onwennig zijn”, zei hij na de wedstrijd.

Van den Boomen was eveneens kritisch, maar probeerde positief te blijven ondanks de teleurstellende prestatie van Ajax. “Wat we vandaag en tegen Ludogorets hebben laten zien is natuurlijk niet wat je wilt. Maar we moeten nu positieve energie leveren, ook al valt het nu even tegen.”

De nieuwe aanvoerder en de enige lichtpunt

Steijn merkte op dat het eerste kwartier van de wedstrijd nog redelijk was, maar dat het niveau van Ajax daarna steeds verder wegzakte. Drie debutanten, Gaston Ávila, Georges Mikautadze en Josip Sutalo, stonden aan de aftrap. Sutalo, die de aanvoerdersband droeg bij afwezigheid van de geblesseerde Steven Bergwijn, werd door Steijn geprezen als het enige positieve van de wedstrijd.

Zware weken in het verschiet

De komende weken beloven zwaar te worden voor Ajax. Na een interlandperiode komt het team pas weer in actie op 17 september. Een week later staat de eerste Klassieker van het seizoen op het programma in de Johan Cruijff Arena. Tussendoor speelt Ajax ook nog tegen Olympique Marseille in de Europa League. “Ja, de komende weken wacht wel een ander programma met Olympique de Marseille uit en Feyenoord thuis”, bevestigde Steijn.

Plaats een reactie