Verdachte tas leidt tot nachtelijke afzetting Stationsplein

In de vroege uren van de ochtend heeft de politie het Stationsplein voor het Centraal Station afgezet voor een uitgebreid onderzoek naar een verdachte tas. De tas, die een mes, een revolver en een voorwerp met draden bevatte, werd ontdekt bij een persoon die zich verward gedroeg. Deze persoon is inmiddels aangehouden.

Verwarde persoon aangehouden

Rond 0.45 uur werd de politie gealarmeerd over een persoon met verward gedrag. Bij de aanhouding van deze persoon werd een tas ontdekt die een verdachte inhoud leek te hebben. Uit voorzorg werd het Stationsplein onmiddellijk ontruimd en afgezet, waardoor het openbaar vervoer enige tijd stil kwam te liggen.

Explosieven Opruimingsdienst Defensie ingeschakeld

Vanwege de mogelijke dreiging werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld om de tas te onderzoeken. De specialisten van de EOD hebben de tas zorgvuldig onderzocht op de aanwezigheid van explosieven.

Geen explosief aangetroffen

Na een grondig onderzoek kon de politie bevestigen dat er geen explosief in de tas zat. Wel werden er een revolver en een mes in en rond de tas aangetroffen. Over de aanwezigheid van deze voorwerpen en de mogelijke intenties van de aangehouden persoon kan de politie op dit moment nog geen uitspraken doen.

Rond 04.20 uur werd het Stationsplein weer vrijgegeven. Het openbaar vervoer kon daarna weer hervat worden. Het incident heeft voor veel onrust gezorgd onder de aanwezige reizigers en omwonenden. De politie benadrukt dat de veiligheid van het publiek altijd voorop staat en dat er in dit geval snel en adequaat is gehandeld om mogelijke risico’s te beperken.

Plaats een reactie