Verkeerspolitie Nieuw-West intensiveert toezicht op verkeersovertredingen

De verkeerspolitie in Nieuw-West heeft vandaag haar aandacht gericht op verschillende locaties in het stadsdeel. Dit komt na klachten van buurtbewoners over frequente verkeersovertredingen in hun omgeving. De politie heeft deze actie aangekondigd via Instagram, waarbij ze een lijst van probleemgebieden hebben gedeeld.

Specifieke locaties en overtredingen

De lijst van de politie bevatte specifieke straten en gebieden waar de klachten vandaan kwamen. Onder deze locaties waren Plein ’40-’45, waar klachten over brommers en auto’s, te hard rijden en geluidsoverlast werden gemeld. De President Allendelaan en de Jan van Galenstraat werden ook genoemd vanwege klachten over hardrijders. Bij de Erasmusgracht waren er meldingen van motoren en scooters die het fietspad gebruikten, terwijl in de omgeving van station Lelylaan klachten over hardrijders en het negeren van rode verkeerslichten werden gemeld.

‘Rent-a-cop’-actie

De politie heeft deze actie aangeduid als een ‘rent-a-cop’-actie. Dit soort acties zijn eerder uitgevoerd in andere stadsdelen, waarbij de politie zich richt op locaties die door bewoners zijn aangegeven als probleemgebieden. Vorige maand resulteerde een soortgelijke actie in Diemen en Weesp in meer dan 40 boetes. In juni werden er in Oost ongeveer 100 bekeuringen uitgedeeld tijdens een ‘rent-a-cop’-actie.

Deze acties zijn een reactie op de zorgen van de bewoners en een poging om de verkeersveiligheid in deze gebieden te verbeteren. Door de aandacht te vestigen op deze specifieke locaties, hoopt de politie het aantal verkeersovertredingen te verminderen en de veiligheid voor alle weggebruikers te verhogen.

Plaats een reactie