Gratis regenboogvlaggen voor Zeedijk bewoners en ondernemers

In een recente ontwikkeling hebben bewoners en ondernemers van de Zeedijk en omliggende gebieden de mogelijkheid gekregen om kosteloos een regenboogvlag te ontvangen. Deze actie is een initiatief van NV Zeedijk, een prominente vastgoedbezitter in het gebied. De vlaggen worden op twee verschillende locaties uitgedeeld.

Reactie op vandalisme

Deze actie komt als reactie op een recent incident waarbij minstens vijf regenboogvlaggen, die al op de Zeedijk hingen, werden vernield. NV Zeedijk heeft deze daad sterk veroordeeld en beschreven als ‘ontoelaatbaar en onacceptabel’. Ze hebben toegezegd alle beschadigde vlaggen te vervangen en opnieuw op te hangen.

Uitbreiding van solidariteit

Naast het vervangen van de vernielde vlaggen, heeft NV Zeedijk besloten om de actie uit te breiden naar andere bewoners en ondernemers in het gebied. Het doel is om door middel van solidariteit nog meer Pride-vlaggen in het gebied op te hangen dan normaal. Dit omvat ook het ophangen van vlaggen aan ramen en andere zichtbare locaties op en rond de Zeedijk.

Langdurige ondersteuning

Degenen die een vlag ophalen, mogen deze behouden en hebben de mogelijkheid om deze het volgende jaar opnieuw op te hangen. Dit initiatief is niet alleen een reactie op een enkel incident, maar ook een poging om langdurige steun en zichtbaarheid voor de Pride-gemeenschap te bevorderen.

Plaats een reactie