Verlaging parkeertarieven bij Jaap Edenbaan in zicht

De Jaap Edenbaan, een populaire ijsbaan in Oost, heeft onlangs in haar nieuwsbrief aangekondigd dat de gemeente overweegt om de parkeertarieven op de Radioweg te verlagen. Deze straat, gelegen vlakbij de ijsbaan, zou binnenkort een aantrekkelijkere parkeerplek kunnen worden voor bezoekers van de ijsbaan.

Verhoging parkeertarieven zorgt voor onrust

Eerder dit jaar verhoogde de gemeente de parkeertarieven van 10 cent naar 3,50 euro per uur. Deze verhoging heeft geleid tot ontevredenheid onder de bezoekers van de ijsbaan, waaronder de vrijwilligers die wekelijks les geven. Zij moeten nu tien euro per week betalen om hun auto te parkeren tijdens hun vrijwilligerswerk.

Voordeliger tarief voor de eerste twee uur

Volgens de Jaap Edenbaan heeft de gemeente al besloten om de eerste twee uur parkeren voordeliger te maken. Het exacte tarief is echter nog niet vastgesteld. Het doel is om een tarief te hanteren dat aantrekkelijk is voor sporters, maar niet voor niet-sporters. Dit om te voorkomen dat de parkeerplekken bezet worden door mensen die niet naar de ijsbaan komen.

Technische haalbaarheid en timing

Er zijn nog wel enkele vraagtekens rondom de technische haalbaarheid van het verlagen van de parkeertarieven voor de eerste paar uur en de handhaving hiervan. Het is mogelijk dat deze verandering niet direct dit seizoen kan worden doorgevoerd. De Jaap Edenbaan hoopt dat de gemeente in de tussentijd een alternatieve oplossing kan bieden.

Reden voor verhoging parkeertarieven

De gemeente had eerder dit jaar aangegeven dat de parkeertarieven rond de Jaap Edenbaan en enkele voetbalvelden in Oost verhoogd moesten worden. De reden hiervoor was een toename van automobilisten van buiten de buurt die er voor langere tijd parkeerden. De verlaging van de parkeertarieven voor de eerste paar uur zou een oplossing kunnen bieden voor de lokale sporters en vrijwilligers.

Plaats een reactie