Verontrustende nacht in Diemen: Autobrand en explosie

In de rustige straten van Diemen, specifiek de Gerrit Rietveldsingel en Piet Mondriaansingel, werd de nachtelijke stilte verstoord door een reeks verontrustende gebeurtenissen. In één nacht werden bewoners opgeschrikt door een autobrand en een explosie bij een woning. Hoewel er gelukkig geen gewonden vielen, heeft de politie aangegeven dat er mogelijk een verband is tussen de twee incidenten.

Autobrand aan de Piet Mondriaansingel

De eerste melding kwam rond 00.20 uur binnen. Een auto aan de Piet Mondriaansingel stond in brand. Na onderzoek bleek dat de brand opzettelijk was aangestoken. De vlammen sloegen over naar een tweede auto, waardoor de schade aanzienlijk was.

Explosie aan de Gerrit Rietveldsingel

Enkele uren later, rond 03.50 uur, werd de rust opnieuw verstoord. Dit keer was het een explosie bij een woning aan de Gerrit Rietveldsingel. De knal was zo krachtig dat een ruit uit de woning werd geblazen. Getuigen meldden dat ze vlak voor de explosie twee personen in trainingsbroeken hadden gezien. Een van hen droeg een opvallende gele plastic tas.

Oproep tot getuigen

De politie heeft een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Ze zijn met name geïnteresseerd in eventuele camerabeelden van dashcams of deurbelcamera’s. De recherche hoopt dat deze beelden kunnen helpen bij het onderzoek naar de verontrustende gebeurtenissen van deze nacht.

Deze incidenten hebben de bewoners van de Gerrit Rietveldsingel en Piet Mondriaansingel in Diemen ongetwijfeld opgeschrikt. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is de materiële schade aanzienlijk en de angst voor herhaling is groot. Het is te hopen dat de politie snel de daders kan opsporen en de rust in deze straten kan herstellen.

Plaats een reactie