Vier studenten in Amstelveen winnen Postcode Straatprijs

In de studentenwijk Uilenstede in Amstelveen was er onlangs reden voor een feestje. Vier studenten die daar wonen, werden verrast met een cheque van 25.000 euro per persoon. De Postcode Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij was op hun postcode, 1183 AN, gevallen. Gaston Starreveld, de bekende gezicht van de loterij, kwam persoonlijk de cheques overhandigen.

Studentencampus Uilenstede

Uilenstede is een bekende studentencampus in Amstelveen, waar meer dan 3.400 studenten wonen. De gelukkige winnaars wonen tussen Uilenstede 110 en Uilenstede 166. Hoewel de totale straatprijs 100.000 euro bedraagt, wordt deze verdeeld onder de vier studenten die elk met één lot meespeelden. Dit betekent dat elke student 25.000 euro ontvangt.

Belasting en studieschuld

Hoewel de winst aanzienlijk is, wordt er nog wel kansspelbelasting afgetrokken. Dit betekent dat er per student ongeveer 17.500 euro overblijft. Hoewel dit bedrag de studieschuld van de studenten niet volledig zal dekken, is het toch een aanzienlijke bijdrage. “Het dekt de studieschuld niet, maar het is wel teringveel geld”, reageerde één van de winnaars enthousiast.

Extra prijs

Naast de geldprijs was er nog een extra verrassing voor de deelnemers. Onder de deelnemers werd ook een auto verloot. Wie de gelukkige winnaar van deze extra prijs is, is nog niet bekend gemaakt.

Deze winst zal ongetwijfeld een welkome verrassing zijn voor de studenten, die nu een beetje minder zorgen hoeven te maken over hun financiële situatie.

Plaats een reactie