Voortdurende liftproblemen frustreren bewoners flat Kikkenstein

De bewoners van de flat Kikkenstein in Zuidoost worden geconfronteerd met een terugkerend probleem: de liften aan de noordzijde van het gebouw zijn opnieuw defect. Dit is niet de eerste keer dat de bewoners gedwongen worden om de trap te nemen, wat voor sommigen een uitdaging van tien verdiepingen betekent.

De oorzaak van de defecten

Er zijn twee liften in het gebouw die momenteel buiten werking zijn. De eerste is een buitenlift, die al drie weken niet meer functioneert na een incident met een vuurwerkbom. De tweede, een binnenlift, is recentelijk defect geraakt nadat een groep jongeren erin gesprongen heeft, volgens de huisvester Rochdale.

De impact op de bewoners

De voortdurende problemen met de liften leiden tot grote frustratie onder de bewoners. Fabiola Tjoe-Awie, een van de bewoners, uit haar zorgen: “Een groot aantal mensen kan niet meer met de lift naar beneden en het is wel een lift van tien etages.” Ze voegt eraan toe dat dit probleem zich in het afgelopen jaar drie tot vier keer heeft voorgedaan. Ze maakt zich vooral zorgen om de oudere bewoners en gezinnen met kinderen in het gebouw.

Een andere bewoner, een moeder van meerdere kinderen die op de zevende verdieping woont, vertelt over de moeilijkheden die ze ondervindt: “Naar beneden komen is erg lastig. De lift is vaak kapot. De kinderen van mijn buren hebben zelfs vastgezeten in de lift.”

De zoektocht naar een oplossing

Rochdale heeft beloofd om een tijdelijke oplossing te bieden door een deur open te zetten naar een andere lift in het gebouw. Echter, de bewoners hopen op een meer permanente oplossing. Pro VVE Beheer, de andere beheerder van het pand, heeft aangegeven dat ze al anderhalf jaar bezig zijn met een procedure om de liften in het complex te vervangen. Ze geven aan dat dit een prioriteit is, maar dat het een complex proces is.

De beheerder erkent ook de frustratie over de vertragingen bij de reparatie van de liften: “We vinden het heel vervelend voor de bewoners, maar we zijn afhankelijk van de voorraden van liftleveranciers. Dat is helaas de markt waar we mee te maken hebben.”

Terwijl de bewoners van flat Kikkenstein wachten op een permanente oplossing, blijft de situatie een bron van frustratie en ongemak. Het is duidelijk dat er dringend actie nodig is om de kwaliteit van leven voor deze bewoners te verbeteren.

Plaats een reactie