Wachttijd Parkeervergunning Amsterdam: Een Technische Fout?

Amsterdammers zijn gewend aan het wachten op een parkeervergunning, maar de bewoners van de Indische Buurt lijken een uitzonderlijke test van geduld te ondergaan. Volgens de website van de gemeente is de geschatte wachttijd voor een parkeervergunning in dit gebied maar liefst 287 maanden. Echter, het blijkt dat deze informatie niet betrouwbaar is.

24 Jaar Wachten op een Parkeerplek?

Als we de website van de gemeente mogen geloven, zouden bewoners bijna 24 jaar moeten wachten op een parkeerplek. Dit heeft al geleid tot teleurstellingen. Zo wilde de 35-jarige zoon van Tom de Bruin graag in de buurt van zijn vader wonen en had via woningruil een mooie woning aan de Sumatrastraat kunnen krijgen. Echter, vanwege de lange wachttijd voor een parkeervergunning, zag hij af van het aanbod. “Hij heeft zijn auto echt nodig en om die nu 24 jaar lang in Duivendrecht of Watergraafsmeer te parkeren is ook geen doen,” zegt De Bruin.

Verkeersbeleid van de Gemeente

De Bruin is al langer kritisch over het autoluwe verkeersbeleid van de gemeente. “Ze blijven parkeerplekken weghalen. Is het dan een verrassing dat er nu te weinig plekken zijn en mensen jaren moeten wachten op een vergunning? Vroeger hadden ze nog schuine parkeerplekken, nu alleen nog maar rechte. Er is geen gebrek aan ruimte, de gemeente creëert een gebrek aan ruimte,” stelt hij.

De gemeente is inderdaad al langer bezig met het verminderen van de ruimte voor auto’s in de stad. Het parkeerbeleid is erop gericht om auto’s zoveel mogelijk van de stoep naar parkeergarages te verplaatsen. Eind mei trok de gemeente zelfs parkeervergunningen in rondom het Gelderlandplein, omdat autobezitters hun auto prima in de ondergrondse parkeergarage kwijt kunnen.

Een Technische Storing?

Een woordvoerder van de verantwoordelijke wethouder heeft echter aangegeven dat de wachttijd van 287 maanden niet klopt en dat het een technisch probleem betreft. “Hoeveel maanden het dan wel is, is niet bekend. Er is ergens iets misgegaan in het systeem, we zijn ermee bezig,” aldus de woordvoerder.

Hoewel de exacte wachttijd voor een parkeervergunning in de Indische Buurt nog onbekend is, is het duidelijk dat de lange wachttijd een bron van frustratie is voor de bewoners. Het blijft afwachten hoe de gemeente dit probleem gaat aanpakken.

Plaats een reactie