Wereldwijde Tattoo Kunstenaars Verzamelen zich in Amsterdam

De NDSM-loods in Amsterdam werd dit weekend omgetoverd tot een waar paradijs voor tattoo-liefhebbers. Met 270 tattoo-artiesten uit alle hoeken van de wereld, was het een unieke kans om kennis te maken met diverse stijlen en technieken. Van Thaise symbolen tot Scandinavische godmaskers, de diversiteit was enorm.

Internationale Top van de Tattoo-Wereld

De crème de la crème van de tattoo-wereld was aanwezig, met artiesten uit onder andere Los Angeles en Mexico. De meeste bezoekers hadden één duidelijk doel: een nieuwe tattoo laten zetten. Sommigen deden dit spontaan, terwijl anderen specifiek voor bepaalde artiesten naar de conventie kwamen.

Een bezoeker vertelde: “Van jongs af aan kom ik in Noorwegen, zo ben ik in contact gekomen met de Noorse mythologie. Toen ik hoorde dat er een artiest zou zijn die gespecialiseerd is in Scandinavische godmaskers, wist ik dat dit mijn kans was.”

Unieke Tattoo-Technieken

Naast de diversiteit in stijlen, konden bezoekers ook kennismaken met unieke tattoo-technieken. Sommige artiesten spraken mantra’s uit tijdens het tatoeëren, bedoeld voor bescherming en goede gezondheid. Hoewel de effectiviteit hiervan niet wetenschappelijk bewezen is, vonden bezoekers het een mooie toevoeging aan de ervaring.

Amsterdamse Trots

Ondanks de internationale allure van het evenement, was ook Amsterdam goed vertegenwoordigd. Een lokale tattoo-artiest zei: “Het is een thuiswedstrijd, mijn tattoo-shop zit hierachter op NDSM, dus ik moet hier wel zijn.”

De Tattoo Convention was een unieke kans om de wereldwijde tattoo-cultuur te ervaren en te waarderen. Het evenement duurde tot 20.00 uur, waarna de NDSM-loods weer terugkeerde naar zijn normale staat, maar de herinneringen aan dit bijzondere weekend zullen ongetwijfeld nog lang blijven hangen bij de bezoekers en deelnemers.

Plaats een reactie