Wesley Sneijder Verzoent Zich met Ajax Supporters

Voormalig Ajax-speler Wesley Sneijder heeft een belangrijke stap gezet in het herstellen van zijn relatie met de F-side, de harde kern van Ajax-supporters. Na een ontmoeting in het supportershome van de Johan Cruijff Arena, hebben de supporters hun bezwaren tegen Sneijder’s mogelijke terugkeer naar de club laten varen.

Excuses en Verzoening

Volgens een Instagram-bericht van de F-side heeft Sneijder zijn excuses aangeboden voor eerdere acties die de supporters als ongepast beschouwden. Sneijder bevestigde dit op zijn eigen Instagram-account, waar hij ook zijn liefde voor Ajax uitte. “Ajax is voor mij veel meer dan een voetbalclub. Ajax is familie. Ik ben een ras Utrechter. Voor mij geldt ook: voor eens een Ajacied. Voor altijd een Ajacied,” schreef hij.

De F-side waardeerde Sneijder’s gebaar en uitte hun respect voor de voormalige speler. “We waarderen het enorm dat Wesley de moeite heeft genomen om contact met ons op te nemen en ons in het supportershome te woord te staan,” schreven ze. Na de ontmoeting beschreven ze Sneijder als ‘een icoon van onze club’ en verklaarden dat alle eerdere problemen nu zijn opgelost.

Eerdere Conflicten

De relatie tussen Sneijder en de F-side was eerder gespannen. Toen er geruchten waren over Sneijder’s mogelijke terugkeer naar Ajax, reageerden de supporters fel. Ze noemden hem een ‘valse hond’ en dreigden met ‘oorlog’ als hij naar Amsterdam zou terugkeren.

Deze woede was voornamelijk te wijten aan een incident waarbij Sneijder het lied ‘Utereg me stadje’ zong terwijl hij langs de Johan Cruijff Arena reed. Dit werd gezien als een provocatie, vooral omdat Sneijder ervoor koos om zijn afscheidswedstrijd in zijn geboortestad Utrecht te spelen, in plaats van in de Johan Cruijff Arena. Bovendien nam hij een skybox in het stadion van FC Utrecht, wat bij de Ajax-supporters in het verkeerde keelgat schoot.

Met deze recente verzoening lijkt het er echter op dat Sneijder en de F-side hun verschillen hebben bijgelegd en klaar zijn om samen een nieuw hoofdstuk in de Ajax-geschiedenis te beginnen.

Plaats een reactie