Woningcorporaties zoeken oplossingen voor toenemende explosies

Erik Gerritsen, de voorzitter van de directieraad van woningcorporatie Ymere, heeft aangegeven dat hij samen met andere woningcorporaties wil brainstormen over mogelijke oplossingen voor het groeiende aantal explosies in de stad. Hij suggereert zelfs dat er mogelijk ‘onorthodoxe maatregelen’ nodig zijn om dit probleem aan te pakken.

Reactie op zorgwekkende trend

Gerritsen reageert hiermee op een uitspraak van VVD-fractievoorzitter Claire Martens. Zij uitte haar bezorgdheid over de stijgende trend van explosies en merkte op dat er in de Stopera te weinig aandacht aan wordt besteed.

“Ik zou beginnen met een rondetafelgesprek met alle betrokkenen, waaronder woningcorporaties, om te brainstormen over onorthodoxe maatregelen”, stelt Gerritsen, de bestuursvoorzitter van Ymere. “Dit probleem loopt financieel uit de hand en vormt een veiligheidsrisico voor onze huurders. Ik zou graag helpen bij het organiseren van zo’n gesprek.”

Steun voor het initiatief

Martens heeft aangegeven dat ze het idee van Gerritsen steunt. Ze heeft hem een privébericht gestuurd om haar steun te betuigen. Ze belooft ook om samen met PvdA-raadslid Fatihya Abdi het onderwerp op de agenda te houden.

Escalatie van het probleem

De afgelopen nacht waren er zelfs vier explosies. Vaak wordt er zwaar vuurwerk gebruikt en soms worden woningen meerdere keren getroffen. De gemeente heeft in sommige gevallen cameratoezicht ingezet, maar het is de politie zelden gelukt om verdachten te arresteren.

De oproep van Gerritsen voor een gezamenlijke aanpak onderstreept de ernst van de situatie en de noodzaak om nieuwe, mogelijk onconventionele, maatregelen te overwegen om de veiligheid van de bewoners te waarborgen.

Plaats een reactie