Zeeburgertunnel tijdelijk gesloten door te hoge stacaravan

In de vroege uren van vanochtend werd de Zeeburgertunnel, in de richting van het Coenplein, tijdelijk afgesloten. De oorzaak was een voertuig met daarop een stacaravan die de tunnel in wilde rijden. Het hoogtedetectiesysteem van de tunnel sloeg alarm, waardoor de seinen op rood sprongen en de tunnel werd afgesloten.

Hoogtedetectiesysteem voorkomt ongelukken

De Zeeburgertunnel is uitgerust met een hoogtedetectiesysteem dat voertuigen scant op hun hoogte voordat ze de tunnel inrijden. Dit systeem is ontworpen om te voorkomen dat te hoge voertuigen de tunnel inrijden en mogelijk schade veroorzaken of ongelukken veroorzaken. In dit geval sloeg het systeem alarm toen het voertuig met de stacaravan de tunnel naderde.

Inspectie door Rijkswaterstaat

Een weginspecteur van Rijkswaterstaat werd opgeroepen om de situatie te beoordelen. De inspecteur mat de definitieve hoogte van het voertuig en bevestigde dat het te hoog was om de tunnel in te rijden. In Europa mogen voertuigen, inclusief hun lading, niet hoger zijn dan 4 meter. Het voertuig met de stacaravan overschreed deze limiet.

Tunnel weer heropend

Nadat het voertuig was weggeleid, werd de tunnel weer heropend voor verkeer. Hoewel de tijdelijke sluiting enige verkeershinder veroorzaakte, was de situatie snel opgelost. Het incident benadrukt het belang van het controleren van de hoogte van voertuigen en hun lading voordat ze tunnels inrijden, om ongelukken en schade te voorkomen.

Plaats een reactie