Zr.Ms. De Ruyter opent deuren voor publiek tijdens Amsterdamse Zeehavendagen

Vanochtend is het marineschip Zr.Ms. De Ruyter aangekomen aan de Veemkade in Amsterdam. Het schip is tot en met zondag te bezichtigen tijdens de Amsterdamse Zeehavendagen en biedt bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen aan boord van dit indrukwekkende fregat.

De functie van Zr.Ms. De Ruyter

Zr.Ms. De Ruyter is een luchtverdedigings- en commandofregat, ontworpen om groepen marineschepen te beschermen tegen aanvallen van vliegtuigen en raketten. Het schip dient tevens als uitvalsbasis voor de Netherlands Maritime Force (NLMARFOR), die verantwoordelijk is voor het leiden van operaties van vlooteenheden en mariniers, evenals het begeleiden van schepen en marinierseenheden naar hun inzetgebied.

Kenmerken van het fregat

Voordat het schip in Amsterdam aankwam, lag het in de haven van IJmuiden. Zr.Ms. De Ruyter is 144 meter lang, 17 meter breed en heeft een diepgang van 7 meter. Het fregat kan een topsnelheid van 30 knopen (ongeveer 55 kilometer per uur) bereiken en biedt plaats aan 174 bemanningsleden.

Rondleidingen tijdens de Zeehavendagen

Gedurende het weekend kunnen bezoekers van de Amsterdamse Zeehavendagen een rondleiding krijgen op het fregat. Tijdens deze tour kunnen zij vragen stellen aan bemanningsleden en meer te weten komen over het leven en werken aan boord van Zr.Ms. De Ruyter. Meer informatie over de rondleidingen en het evenement is te vinden op de website van de Zeehavendagen.

Plaats een reactie