Ajax en Olympique Marseille: Een strijd tussen twee titanen in zwaar weer

Vanavond begint voor Ajax de groepsfase van de Europa League, waarbij ze het opnemen tegen het Franse Olympique Marseille. Beide teams hebben een moeilijke start van het seizoen achter de rug en zijn op zoek naar een overwinning om het tij te keren. De spanning is voelbaar, zowel op als naast het veld.

Onrustige aanloop naar de wedstrijd

De aanloop naar de wedstrijd is niet zonder incidenten. Tot nu toe zijn er twaalf Franse supporters gearresteerd, de helft van hen omdat ze steek- of stootwapens bij zich hadden. De andere zes werden opgepakt wegens overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening, zoals samenscholing. Daarnaast zijn er veel steekwapens op straat gevonden, vermoedelijk achtergelaten door supporters die wisten dat er fouilleringen plaatsvonden. Ondanks deze incidenten spreekt de politie van een beheersbare situatie.

Beide teams onder druk

Olympique Marseille, net als Ajax, heeft het moeilijk. Na uitschakeling in de voorronde van de Champions League en slechts negen punten uit vijf competitiewedstrijden, ligt de druk hoog. Na een gelijkspel tegen Toulouse afgelopen zondag, moesten de spelers verantwoording afleggen aan hun fanatieke fans. De boodschap was duidelijk: “Werk je in het zweet of ga weg!”

De ontevredenheid van de fans gaat echter verder dan alleen boosheid. Vier bestuursleden beweren bedreigd te zijn door de beruchte supporters van de club. In 2021 bestormden boze fans het trainingscomplex met fakkels uit onvrede over de prestaties van het team. Ook trainer Marcelino García Toral werd geïntimideerd en ontving bedreigingen. Deze situatie leidde ertoe dat hij twee dagen geleden besloot om zijn functie neer te leggen, na slechts zeven wedstrijden aan het roer te hebben gestaan. Assistent-trainer Jacques ‘Pancho’ Abardonado zal vanavond de leiding hebben over het Franse team.

Met beide teams onder druk, belooft de wedstrijd van vanavond een spannende strijd te worden. Zowel Ajax als Olympique Marseille hebben iets te bewijzen en zullen alles op alles zetten om de overwinning binnen te halen.

Plaats een reactie