Wereld Alzheimer Dag: Een speciale editie van de Onvergetelijke Kookclub

Ter ere van Wereld Alzheimer Dag, hebben Stichting Alzheimer en Resto Vanharte een speciale editie van de Onvergetelijke Kookclub georganiseerd. Deze bijzondere gebeurtenis vond plaats in buurthuis De Boeg in West, waar mensen met dementie de kans kregen om hun culinaire vaardigheden te tonen en te genieten van het koken.

De Onvergetelijke Kookclub: Meer dan alleen koken

“We starten met een soep van vergeten groenten… Nee, onvergetelijke groenten, sorry.” Jake Brussaard, de organisator van het evenement, maakte een kleine vergissing, maar hij is trots op zijn bijdrage aan de Onvergetelijke Kookclub. Al twee jaar lang biedt deze club een plek waar mensen met dementie samen kunnen komen om te koken.

In Amsterdam leven meer dan 9.000 mensen met verschillende vormen van dementie. Dit kan een zware last zijn voor hun omgeving, en daarom is de Onvergetelijke Kookclub zo’n waardevolle plek. Het is meer dan alleen een kookclub, het is een plek waar deelnemers kunnen opbloeien. “Ik denk dat mensen die de stap zetten naar deze kookclub een hele fijne avond hebben,” zegt Jake.

Deelnemers delen hun ervaringen

“Ik ben blij, ik hou van koken en ik leer elke keer weer,” zegt Emrah, een van de deelnemers. Hij geniet van de middag en is blij omringd te zijn door mensen. Rizgar, een andere deelnemer, is ook enthousiast: “Gezellig lekker praten, niemand die alleen is. Het is heel leuk en sociaal. Wat wil je nog meer?”

Meer informatie over de Onvergetelijke Kookclub en hoe je kunt deelnemen, is te vinden op de website van Stichting Alzheimer Nederland.

Plaats een reactie