Ajax en Olympique Marseille: Een strijd tussen twee titanen in zwaar weer

Vanavond begint voor Ajax de groepsfase van de Europa League, waarbij ze het opnemen tegen het Franse Olympique Marseille. Beide teams hebben een moeilijke start van het seizoen achter de rug en zijn op zoek naar een overwinning om het tij te keren. De spanning is voelbaar, zowel op het veld als daarbuiten.

Onrustige aanloop naar de wedstrijd

De aanloop naar de wedstrijd is niet zonder incidenten geweest. Tot nu toe zijn er twaalf Franse supporters gearresteerd, waarvan de helft vanwege het bezit van steek- of stootwapens. De andere zes werden opgepakt wegens overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening, zoals samenscholing. Ondanks deze incidenten spreekt de politie van een beheersbare situatie.

Beide teams in zwaar weer

Olympique Marseille, net als Ajax, heeft een moeilijke start van het seizoen gehad. Na uitschakeling in de voorronde van de Champions League en slechts negen punten uit vijf competitiewedstrijden, is de druk op het team hoog. Na een gelijkspel tegen Toulouse afgelopen zondag, moesten de spelers verantwoording afleggen aan hun fanatieke supporters. De boodschap was duidelijk: “Werk je in het zweet of ga weg!”

Bedreigingen en intimidatie

De ontevredenheid van de fans gaat echter verder dan alleen boze woorden. Vier bestuursleden van Olympique Marseille beweren bedreigd te zijn door de fanatieke en beruchte supporters van de club. In 2021 bestormden boze fans het trainingscomplex met fakkels uit onvrede over de prestaties van het team. Ook trainer Marcelino García Toral werd geïntimideerd en ontving bedreigingen. Deze situatie leidde ertoe dat hij twee dagen geleden besloot om zijn functie neer te leggen, na slechts zeven wedstrijden aan het roer te hebben gestaan. Assistent-trainer Jacques ‘Pancho’ Abardonado zal vanavond de leiding hebben over het Franse team.

De wedstrijd van vanavond belooft een spannende strijd te worden tussen twee teams die beide op zoek zijn naar een overwinning om hun seizoen nieuw leven in te blazen. Het is te hopen dat de spanning zich beperkt tot het veld en dat de fans zich gedragen, zodat de focus kan liggen op het voetbal.

Plaats een reactie