Ajax treft Ludogorets in Europa League play-offs

In de play-offs van de Europa League staat Ajax tegenover Ludogorets, de huidige kampioen van Bulgarije. Ludogorets wist FC Astana uit Kazachstan uit te schakelen met een totaalscore van 6-3 over twee wedstrijden. De loting vorige week koppelde Ajax aan de winnaar van deze confrontatie.

Ludogorets: Een sterke tegenstander

Ludogorets heeft zich in het seizoen 2022/2023 bewezen als een sterke tegenstander. Met 74 punten uit dertig competitiewedstrijden, slechts één punt meer dan de nummer twee CSKA Sofia, wisten ze de Bulgaarse titel te veroveren. Dit is niet de eerste keer dat Ludogorets zich kampioen van Bulgarije mag noemen, ze hebben deze titel al twaalf keer eerder gewonnen. Daarnaast hebben ze ook drie keer de nationale beker in de wacht gesleept.

De wedstrijden

De eerste wedstrijd tegen Ludogorets vindt plaats op 24 augustus in de Huvepharma Arena in Razgrad, een stad op ongeveer 2300 kilometer afstand van Amsterdam. De returnwedstrijd volgt een week later, op 31 augustus.

De inzet

Als Ajax erin slaagt om Ludogorets te verslaan in de play-offs, dan stroomt de ploeg van trainer Maurice Steijn door naar de groepsfase van de Europa League. Mocht dit niet lukken, dan wachten er zes wedstrijden in de poulefase van de Conference League, het derde Europese toernooi.

Ajax eindigde vorig seizoen als derde in de eredivisie. Dit betekent dat de club voor het eerst in 14 jaar niet in de voorronde van de Champions League speelt, maar in de voorronde van de Europa League. Dit maakt de confrontatie met Ludogorets des te belangrijker voor de Amsterdamse club.

Plaats een reactie